PestiNext Vogellaser - Buitenmodel
PestiNext Vogellaser - Buitenmodel

PestiNext Vogellaser - Buitenmodel

395,-Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
Meest gekozen
Budgetongediertebestrijden.nl
Shopscore(210)
395,-
€8,502 - 4 werkdagen
bol.com
Shopscore(0)
434,45
Gratis1 - 4 werkdagen

Specificaties

EAN8720769551835
MethodeGroene laserpen

Beschrijving

PestiNext anti vogellaser voor buiten

PestiNext lasersystemen zorgen er met hun bewegende rode en groene lasers, die onverminderd schijnen tot een afstand van 1000 m2, ervoor dat vogels, kleine zoogdieren en vleermuizen worden geërgerd zonder ze te doden. De krachtige lichtdiodes creëren meerdere willekeurige patronen zodat vogels niet kunnen wennen aan deze patronen, waardoor ze permanent het terrein verlaten.

PestiNext lasers zijn geoptimaliseerd voor een breed scala aan locaties. Ze zijn voorgeprogrammeerd en kunnen dag of nacht worden gebruikt in donkere gebieden.

De PestiNext anti vogellaser voor buiten gebruikt Klasse 2 fat beam laserdiodes met sterke 50 - 100 milliwatt (mW) stralen in twee kleuren: groen en rood, gecombineerd in een veelkleurig patroon. Deze kleuren blijken het meest effectief te zijn tegen plaagvogels. De bundels creëren meerdere patronen die in willekeurige volgorde voorkomen. Diodelasertechnologie was
vrij vroeg in de geschiedenis van lasers ontwikkeld en begin jaren tachtig algemeen verkrijgbaar.

Diodelaser is ideaal voor vogelafstotend vanwege veel van zijn voordelen :

  • klein formaat
  • lager stroomverbruik
  • lage kosten

Voor veilig werking, lees de meegeleverde handleiding voordat je het armatuur onder spanning zet of installeert, volg de onderstaande veiligheidsmaatregelen, en neem alle waarschuwingen in acht die in deze handleiding en op het apparaat zijn afgedrukt.

KORTE BESCHRIJVING VAN EENHEID EN HOE HET WERKT

LASER is een afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Energie wordt versterkt tot extreem hoge intensiteit door een atomair proces dat gestimuleerde emissie wordt genoemd. De term straling wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd omdat de term ook wordt gebruikt om radioactieve stoffen of ioniserende straling te beschrijven. Het gebruik van het woord hierin context verwijst echter naar een energieoverdracht met behulp van zichtbaar of onzichtbaar licht.

Lasers zijn een gevestigde methode om vogels af te schrikken, met name het gebruik van draagbare lasers op vliegvelden om verwoestend verlies van tijd, uitrusting en levens door vogelaanvaringen voorkomen. De ontwikkeling van PestiNext anti vogellaser breidt zich uit deze bewezen technologie en vervult de behoefte die is geïdentificeerd door onze jarenlange klantinput en ervaring met vogels problemen bij gemeentelijke, industriële en commerciële gebouwen: een eenheid die constant werkt, waardoor de arbeidsintensiteit van draagbare lasers wordt geëlimineerd en de gebruiksmogelijkheden exponentieel toenemen.

Product specificaties vogellaser buiten model

Laservermogen: rood: 650nm100mW - groen: 532nm50mW
Unit Power: 1mW ROOD+1mW GROEN
Laserkleur: rood + groen
Straaldivergentie: 60°
Vermogen: AC100-240V, 50-60Hz
Elektrische Stroom: 100mA
Classificatie: KLASSE 2
Nettogewicht: 1,5 kg
Behuizing: gegoten aluminium
Bedrijfstemperatuur: -15°C – 40°C
Veilige temperatuur voor gebruik: -10°C – 35°C

WAARSCHUWING: Laserlicht is gevaarlijk voor ogen van mens en dier. Richt de laserstralen daarom nooit op hen. Zorg er ten alle tijden voor dat kinderen niet met deze apparatuur in aanraking kunnen komen. Schijn de laserstralen nooit de lucht in, op mensen en op niet doelgroep dieren. Gebruik met deze apparatuur je gezonde verstand en gebruik ze volgens de gebruikershandleiding.

De Nederlandse regels en voorschriften voor het gebruik van lasers

De Wet Natuurbescherming bevat een aantal verboden, zoals het verbod om vogels van de Vogelrichtlijn bewust te storen. Om dat te kunnen doen, bijvoorbeeld met behulp van een laser, heb je echter toestemming nodig van de provincie. Voor dat doel kunnen Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten een ontheffing verlenen voor bepaalde soorten vogels. In de Regeling Natuurbescherming staan ook enkele uitzonderingen voor grondeigenaren die wilde dieren bestrijden die schade veroorzaken in heel Nederland.