Het koksmes G16 is misschien wel het belangrijkste mes in de keuken. Met het koksmes kan je in een rap tempo enorme hoeveelheden voedsel snijden. Professionele koks hebben zelf vaak een wat langer mes, van bijvoorbeeld 26cm of groter. De thuischefs kiezen vaak voor een wat kleiner mes van 20cm tot 24cm. De G-16 en G-17 zijn de twee grootste broers in de Global koksmes-lijn, met respectievelijk 24 cm en 27 cm lengte. Dit zijn typische koksmessen, geschikt voor elk gebruik in de keuken. De grootte van deze messen betekent dat ze meer geschikt zijn voor professionele koks in professionele keukens. Voor thuisgebruik zouden we alles vanaf de G-2 en lager aanbevelen. Afgezien van de lengte van het lemmet, hebben deze messen grotere, meer cilindrische handgrepen en een meer uitgesproken krop om extra bescherming te bieden. Verder is het mes scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van