onder andere voor het ontkalken en snijden van vis
Lengte van het blad: 10,5 cm t=2,5
greeplengte: 12,6 cm
Materiaal van het blad: Gepolijst roestvrij staal
slijpen: eenzijdig
Handvatmateriaal: Antiseptische bamboe-polypropyleencombinatie
Bladhardheid: 58±1 HRC
Kai Deba 10,5 cm, Wasabi Zwart
Vismessen (Deba) worden vooral gebruikt voor het snijden van vis met graten. De dikke bladen zijn ook uitstekend geschikt voor het schalen van vissen. Met het mes aan één kant geslepen, kunnen rechte en verticale sneden bijzonder goed gemaakt worden. De lemmetgrootte moet worden aangepast aan de te snijden vis.
Wasabi Zwart gepolijst lemmet, zwart handvat: Deze in Japan ontwikkelde messen, met een gepolijst roestvrijstalen lemmet met een hardheid van 58±1 HRC, geven uw keuken een onmiskenbare Far Eastern flair. Voor de Wasabi-serie is een handvat ontwikkeld, waarvan de speciale combinatie van bamboepoeder en polyfropyleen een optimale hygiëne biedt, mede door de natuurlijke antibacteriële werking van de bamboe-onderdelen. In tegenstelling tot het traditionele Japanse houten handvat wordt het zwarte handvat niet ingeplugd, maar wordt het blad volledig omsloten, zodat het blad stevig aan het handvat vastzit en er zich daarentegen geen vuil ophoopt - geschiktheid voor kantinekeukens is gegarandeerd.