Beenderen, pezen en vet verwijderen is een lastige klus, en zeker één waarvoor je jouw grote koksmes beter aan de kant kan laten. Er bestaat namelijk een kans dat je in je vingers snijdt of niet al het vlees eraf haalt. Het uitbeenmes van Zwilling is lang en heeft een flexibel en dun lemmet. Zwilling Proffesional 'S' serie De Zwilling PROF S serie is een serie die door vele professionele chefs aangeprezen wordt. Het staal en mes is identiek aan de FOUR Star serie. De PROF S heeft met de drie klinknagels in het heft heeft dit mes een meer traditioneel aanzicht dan zijn tegenhangers. FRIODUR behandeld staal Het staal van Zwillingmessen is behandeld met een FRIODUR behandeling. Het staal wordt afgekoeld naar -70 graden om vervolgens een aantal keer weer verwarmd te worden. Hierdoor worden de messen hard, randvast, corrosiebestendig en soepel. Slijping Zwilling is wereldberoemd in zijn V-Edge-slijping. Zwilling slijpt de messen met een geoptimaliseerde hoek van ca. 15°