ZWILLING PROFESSIONAL """"S"""" Koksmes - 200 mm
ZWILLING PROFESSIONAL """"S"""" Koksmes - 200 mm

ZWILLING PROFESSIONAL """"S"""" Koksmes - 200 mm

59,-Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(0)
59,-
Gratis2 werkdagen
Snelste levering
Braadbaas.nl
Shopscore(128)
82,95
Gratis1 - 2 werkdagen
Kookexpert.nl
Shopscore(986)
88,95
Gratis3 - 5 werkdagen
Etrias.nl
Shopscore(2k+)
88,95
Gratis3 - 5 werkdagen

Specificaties

EAN4009839072918
MerkZwilling
KleurGrijs
MateriaalRVS

Beschrijving

Zwilling koksmes met een lemmet van 20 cm lang. De Professional “S” serie is de klassieker voor de professionele keuken. Het is een traditioneel gevormd mes met een geklonken handvat en een stevige krop. Door het gesmede lemmet en de naadloze overgang naar het heft heeft het mes een perfecte balans en ligt het lekker in de hand. De krop beschermd de vinger en zorgt voor een goede balans. De kunststof schalen zijn stevig bevestigd met drie klinknagels. De Professional “S” messen zijn gemaakt van hoogwaardig koolstof/chrome staal, wat ge-ijshard is om de juiste hardheid te bereiken. Door deze behandeling is het mes lang scherp, roestbestendig en toch flexibel. Het lemmet is uit één stuk gesmeed en zorgvuldig geslepen om zo de juiste snijprestaties te behalen. Toepassing Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt allround mes. Staal Het Zwilling koksmes heeft een hardheid van 56-57° HRC. Deze hardheid zorgt voor een zeer goed scherpte behoud, maar het mes is met de hand te slijpen op een wetsteen of keramische aanzetstaal. De bekende legering x50CrMoV15 is gebruikt voor deze messenserie. Lees op onze blog meer over staalsoorten en hardheden en over het slijpen van een keukenmes. Gebruik Het koksmes is net als de santoku een allrounder. Het lemmet is echter net wat ronder. Hierdoor is de snijbeweging iets groter. Daarnaast loopt het lemmet van een koksmes in een middenspitse punt. Het mes kan gebruikt worden voor het snijden van groenten, hakken van kruiden en het snijden van vlees. Bij gebrek aan een vleesmes kan het koksmes, dankzij zijn lengte, ook gebruikt worden om gaar vlees aan te snijden. Bescherming Een scherp mes los in de lade leggen vraagt om problemen. Het is niet alleen gevaarlijk, het beschadigt ook de snede van het mes. Berg je mes daarom veilig op in een messenblok, hang het aan een magneetstrip of berg hem op in een mesbeschermer. Vaatwasserbestendig? Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te verduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt. Cadeau geven Het koksmes van Zwilling is verpakt in een mooie geschenkdoos en is dus direct geschikt om cadeau te geven. Een perfect cadeau voor de kookliefhebber, wat jarenlang dankbaar gebruikt zal worden. Rondom het cadeau geven van een mes hangt bijgeloof. Lees hier meer over dat bijgeloof over messen cadeau geven.