Dit mes is een symbool van de Japanse keuken en is in eerste instantie ontworpen om rauwe vis met rijk vruchtvlees zeer fijn te snijden en met name sushi en sashimi te bereiden. Zeer veelzijdig en biedt ook een nauwkeurig snijden van breekbaar fruit zoals aardbeien, paddenstoelen uit Parijs of rundvleescarpaccios en heeft zijn hele plaats gevonden in Franse keukens, waar het het beroemde mes van Chef aanvult. Het 17 cm grote honingraatmes creëert kleine luchtkussentjes, die het voedsel helpen gemakkelijker van het lemmet te verwijderen. Nauwkeurig gesmeed mes uit één stuk van speciaal gehard staal met een hoog koolstofgehalte om sterkte en duurzaamheid te garanderen. Made in Germany in Solingen sinds 1814. Mes uit de Classic Ikon-serie, gekenmerkt door zijn halve kilometer, waarmee de gehele lengte van het lemmet kan worden gebruikt en door het elegante design van de ergonomische handgreep. Extreme scherpte gegarandeerd dankzij de geavanceerde PEtec-technologie van Wüsthof, voor een veel duurzamere scherpte en een gemakkelijker te slijpen draad thuis. Niet in de vaatwasser doen om de scherpte van het lemmet te behouden - mes gegarandeerd voor een leven.