Dit is het exotische model onder de messen. Oorspronkelijk ontworpen voor het bereiden van Japanse gerechten, is het al lang geleden een vast onderdeel geworden in internationale keukens. Een Santokumes is het best geschikt voor het bereiden van wokgerechten en flinterdunne sushi. Het snijdt en hakt gemakkelijk vlees, vis, groenten en kruiden en is uitsluitend ontworpen voor neerwaarts snijden, d.w.z. hakken zonder te hakken. Naast dat het Santoku-mes extreem scherp is, wordt het gekenmerkt door de speciale vorm: in tegenstelling tot Europese modellen is het mes breder dan het handvat, waardoor er meer vingerruimte is bij het snijden. Een Santokumes is ook vaak lichter dan de vergelijkbare, grote Europese tegenhangers. Voor diegenen die graag koken, is dit mes een waardevolle toevoeging aan elke messenset.
De lengte van het lemmet is 18 cm, en de totale lengte inclusief handvat is 32 cm.
Zeer scherpe messen, handgrepen die passen als een handschoen en een onverslaanbaar assortiment: de Spitzenklasse Plus collectie is een klassieker onder de WMF messen. De verfrissende, nieuwe ontwerpeigenschappen bevatten ronde randen op de handgrepen voor een betere grip. De naadloze overgang tussen mes en handvat, een gesmede bolster om de juiste balans te creëren en een Performance Cut-mes garandeert een schoon, veilig en betrouwbaar snijden. Het assortiment in deze collectie is extreem divers: van klassiekers zoals koksmessen, universele messen en groentemessen met verschillende lemmetlengtes, als ook diverse messen, van koksmessen, naar santoku en steakmessen. Eten voorbereiden is nog nooit zo leuk geweest!