Matcha poeder biologisch, wat is dat precies? Biologische matcha poeder komt van de Japanse matcha plant. Matcha wordt in Japan vooral gebruikt om groene thee mee te zetten. Matcha thee is erg gezond en heeft bovendien een rijke smaak die door veel theeliefhebbers op prijs wordt gesteld. Matcha groene thee poeder heeft als voordeel dat het extra lang houdbaar is. Dat niet alleen, de smaak van het poeder is ook nog eens versterkt.
Het verhaal van Matcha poeder biologischHet Matcha plantje is, zoals gezegd, afkomstig uit Japan. In het Latijn staat het bekend als de Camellia Sinensis. De blaadjes van de bijzondere plant worden gebruikt om Matcha poeder van te maken. Uit de gemalen blaadjes ontstaat een pulp. Biologische Matcha heeft een unieke, donkergroene kleur die door het stofje Chlorofyl veroorzaakt wordt. Chlorofyl is een aminozuur. In Matcha poeder zitten bovendien vele antioxidanten, mineralen en vitaminen. Let op: er zit ook cafeïne in Matcha – ideaal om mee wakker te worden, maar drink er niet teveel van.
Wat is er zo goed aan biologische Matcha?Is matcha gezond? Biologische Matcha powder heeft veel toepassingsmogelijkheden en zit vol gezonde stoffen, onder meer vitaminen, mineralen en antioxidanten. De cafeïne in Matcha houdt in dat je het als gezond alternatief voor koffie kunt gebruiken. Wil je ’s ochtends vroeg fit zijn, maar ben je geen liefhebber van koffie? Probeer dan eens een Matcha tea uit.
Bij ons kun je een zakje matcha poeder kopen en er zo een heerlijke matcha thee van maken:
Matcha is een superpoeder. Er zitten talloze polyfenolen in. Dit zijn unieke antioxidanten. In het poeder zit ook L-thealine, een aminozuur. Drink Matcha thee als je op zoek bent naar een rustmomentje.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 324 Kcal / 1356 kJ g | Eiwitten: 22.6 g g | Koolhydraten: 39.5 g (sugar: 0 g)g | Vetten: 5.3 g (saturated: <0.68 g)g | Verzadigde Vetten: <0.68 gg | Vezels: 38.5 gg | Natrium 0 gg