Van Beekum Specerijen - Merguez Kruidenmix - 1 kilo (hersluitbare stazak)
Van Beekum Specerijen - Merguez Kruidenmix - 1 kilo (hersluitbare stazak)

Van Beekum Specerijen - Merguez Kruidenmix - 1 kilo (hersluitbare stazak)

11,99Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(0)
15,21
Gratis3 werkdagen
Snelste levering
Vanbeekumspecerijen.nl
Shopscore(5)
11,99
€4,99Op werkdagen voor 23:59 besteld, volgende dag in huis
1 KG

Specificaties

EAN8720791502553
TypeKruidenmix

Beschrijving

Wat is een merguez worst? Een merguez worst is een worst gemaakt van gemalen lam, kruiden en specerijen, vaak afkomstig uit Noord-Afrika. Het is een populaire worst in de Mediterrane keuken, die vaak wordt geserveerd met couscous, rijst en groenten. Merguez worst wordt vaak gebakken, geroosterd of gestoomd. Deze kruidenmix heet een licht pikante smaak. Hoe maak je een merguez worst? Met deze kruidenmix maak je zelf de lekkerste mergueze worsten. Wat heb je nodig? 700 gram lamsvlees. Het liefst van de schouder. 300 gram spek. Het liefst van varken, maar als je de worst halal wilt houden maar dit ook vet vlees van het lam zijn. Deze kruidenmix. 20 tot 25 gram per kilo vlees. Schapensnaren. Meng alles goed door elkaar. Het liefst met een gehaktmolen. Zorg dat je alles goed koud doet. Dus de ingrediënten maar ook je mengbak goed koud houden. Voeg een scheut ijskoud water toe voor een goede smering. Zet de darmen op je worstenvuller, doe het deeg in de worstenvuller en vul je worsten. Leg knopen door de worsten om en om te draaien of gebruik telkens een beetje worst touw om een knoopje te leggen. Als de worsten klaar zijn kun je ze direct bereiden door te bakken, stomen of koken. Ga je zo op de BBQ leggen? Dan raden wij aan om de worst eerst voor te garen. Ongeveer 10 minuutjes op 80 graden in een pan. Zo verklein je de kans dat ze openbarsten door te heet direct vuur van de bbq. Andere merguez bereidingen Met deze kruidenmix kun je ook andere merguez bereidingen maken zoals: Merguez hamburgers & gehaktballetjes; Merguez bbq worsten (Dan gebruik je een varkensdarm); Je kunt ook merguez worstjes maken zonder darm. Door bijvoorbeeld het deeg aan een sate stok te binden. Dan krijg je een soort kebab achtig gerecht. Bij andere bereidingen houd je gewoon hetzelfde gebruik aan (20 tot 25 gram per kilo vlees). Voedingswaarde & Ingrediënten Ingrediënten: kruiden en specerijen (paprikapoeder, komijnzaad, uipoeder, peper, knoflookgranulaat, paprikapoeder gerookt, venkelzaad, chillies, kaneel, koriander, peterselie), zout Voedingswaarde per 100 gram Energie 967 KJ Energie 231 kcal Vetten 6,2 g - waarvan verzadigde vetzuren 0,9 g Koolhydraten 29 g - waarvan suikers 7,3 g Vezels 13 g Eiwitten 8,4 g Zout 39,4 g Ten minste houdbaar tot: 18 maanden na productie. Gebruik: 20 tot 25 gram per kilogram. Bewaaradvies: koel, droog en donker.