Mattisson - Biologische Cacao Nibs - 150 g
Mattisson - Biologische Cacao Nibs - 150 g

Mattisson - Biologische Cacao Nibs - 150 g

4,49Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(0)
10,-
Gratis1 - 4 werkdagen
Snelste levering
Deweegschaal.nl
Shopscore(2k+)
4,49
€9,901 - 2 werkdagen
150g

Specificaties

EAN8717677961610
MerkMattisson
TypeCacao nibs

Beschrijving

Cacao Cacao is bekend geworden door de cacao drank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobonen groeien direct aan de stam van een cacaoboom. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden. De boon vormt het zaad in een lange steenvrucht. Na de oogst ondergaan de bonen een gistingsproces (fermentatie) waarna zij te drogen worden gelegd. Hierna worden de bonen vaak geroosterd om de kenmerkende smaak nog meer naar voren te laten komen. Om cacao nibs te maken worden de cacao bonen eerst geroosterd. Vervolgens wordt de schil er van afgehaald en blijven de cacao nibs over. Onze biologische cacao nibs zijn afkomstig uit Afrika & Zuid Amerika. Krachtige antioxidant Cacao is ten eerste een krachtige antioxidant. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Ten tweede ondersteunt Cacao een gezonde positieve gemoedstoestand.* Vandaar dat chocolade vaak gegeten wordt door mensen tijdens stressvolle periodes. Vitamines en Mineralen Cacao bevat verschillende vitamines en mineralen. Een van de belangrijkste mineralen die Cacao bevat is magnesium dat bijdraagt bij tot een normale psychologische functie.* Verder is Cacao een rijke bron van koper, dat een normale glucose en cholesterolstofwisseling bevordert* en ijzer dat bijdraagt tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Cacao is daarnaast rijk aan vitamine B1 dat bijdraagt aan een normale energieleverende stofwisseling* en een normale werking van het zenuwstelsel.*