India Monsooned Malabar Single Origin gemalen Arabica koffie 250 gram
India Monsooned Malabar Single Origin gemalen Arabica koffie 250 gram

India Monsooned Malabar Single Origin gemalen Arabica koffie 250 gram

6,76Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
Snelste levering
bol.com
Shopscore(0)
14,95
Gratis3 werkdagen
Coffeeandteabrokers.com
Shopscore(9)
6,76
€9,50Levertijd: onbekend

Specificaties

EAN8001684011278
SoortEspresso

Beschrijving

India is de nummer 6 koffieproducent ter wereld. De volle body en lage zuurgraad van Indiase koffie maakt deze koffie vooral populair voor espresso’s. De wijze waarop de groene en gewassen koffiebonen gedroogd worden wordt ‘monsooned’ genoemd en is uniek voor India. De Caffè Corsini India Monsooned Malabar is verkrijgbaar in cups, bonen en gemalen. Indiase koffie Koffie ‘Malabar’ wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van de ‘Monsooned’ (regenseizoen) koffie van de zuidkust van India. Een koffie met een unieke smaak, met zoete kruidige nuances, bijzonder geschikt na de maaltijd. Deze koffie is afkomstig uit de staat Kerala, aan de zuidkust van India, en is de beste kwaliteit moesson-koffie. Hij wordt zo genoemd omdat de groene bonen na de oogst worden blootgesteld aan moessonwinden in pakhuizen die tijdens het regenseizoen een paar weken open zijn. Dit proces vermindert de zuurgraad en verhoogt de zoetheid, waardoor de koffie een strogele kleur krijgt. Van origine kreeg deze koffie een gele kleur na de overtocht van India naar Europa, vanwege de blootstelling aan weersomstandigheden op de bootreis. Om dezelfde karakteristieke eigenschappen als vroeger te waarborgen, wordt dit proces nagebootst in de pakhuizen. Hoewel in Kerala voornamelijk Robusta bonen worden verbouwd, is deze Caffè Corsini variant van 100% Arabica bonen. Productieproces Monsooned Malabar heeft een beschermde status als koffie, hierdoor mag de koffie alleen zo worden genoemd uit de regio’s Kerala en Karnataka. Na het plukken worden de koffiebonen geselecteerd en wordt de hele oogst in gigantische barbecues gelegd en gedroogd. De gedroogde bonen worden vervolgens gesorteerd op grootte (A of AA) en opgeslagen in pakhuizen om het bovenstaande proces te laten voltrekken. Dit duurt ongeveer 12 tot 16 weken. De bonen worden gedurende deze tijd zorgvuldig geharkt, gespreiden en omgedraaid op gezette tijden. De bonen absorberen zo beter het vocht en krijgen hun gele kleur. Als dit intensieve proces klaar is, worden de bonen nog een laatste keer gecontroleerd. Hierna worden ze verscheept naar Italië, waar ze in Arezzo bij Caffè Corsini tot de juiste ‘roast’ worden gebrand.Het aanbod van deze bijzondere koffie betreft 1 pak a 250 gram.