DSIT 1196095 - Netwerkkabel - Zonder connector - 305 m - grijs
DSIT 1196095 - Netwerkkabel - Zonder connector - 305 m - grijs

DSIT 1196095 - Netwerkkabel - Zonder connector - 305 m - grijs

196,26Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(0)
196,26
GratisOp werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Kabelshop.nl
Shopscore(2k+)
219,50
€3,95Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Kabeldirect.nl
Shopscore(95)
329,95
€5,992 - 4 werkdagen
305
Onlinekabelshop.nl
Shopscore(491)
369,99
Gratis3 - 5 werkdagen

Specificaties

EAN4040849960956
MerkGoobay
KleurGrijs

Beschrijving

S/FTP CAT6a 10 Gigabit netwerkkabel met flexibele aders - LSZHDeze dubbel afgeschermde netwerkkabel kunt u gebruiken voor het maken van patch kabels. Zo kunt u zelf uw netwerkkabels op de gewenste lengte maken, maar ook de netwerkkabel door buizen, goten en muren voeren. De kabel beschikt over volkoperen getwiste flexibele aders.

Let op! Netwerkkabel met flexibele adersNetwerkkabel met flexibele aders gebruikt u in de regel om netwerkconnectoren aan te bevestigen. Wanneer u inbouwdozen, patch panels of andere onderdelen met LSA aansluiting wilt monteren heeft u netwerkkabel met vaste aders (solid) nodig.

Kenmerken:- CAT6a: geschikt voor 10 Gigabit snelheden (10GBase-T)
- maximale bandbreedte: 500 MHz
- dubbel afgeschermde kabel (S/FTP)
- getwiste aderparen
- volkoperen aders (CU): geen CCA (aluminium) of CCS (staal)
- flexibele aders (stranded)
- American Wire Gauge: AWG 26/7
- kabel met halogeenvrije mantel (LSZH / LSOH)
- conform RoHS
- geen CPR certificering: geschikt voor het maken van losse patch kabels (niet geschikt voor permanente installatie in gebouwen)

Vaste (solid) en flexibele (stranded) aderopbouwHet verschil tussen een vaste en een flexibele aderopbouw zit in de aderopbouw van de 8 aansluitkabels in de netwerkkabel. Bij vaste aderopbouw zijn deze van één koper draad (voor vaste inbouw/opbouw). De kabel is stugger waardoor deze beter door leidingen gaat en beter monteerbaar is in inbouw en opbouwdozen. Nadeel kan zijn dat het lastiger is om deze aan een RJ45 connector te monteren. Bij de flexibele aderopbouw zijn dit gewikkelde dunne koperen draadjes die makkelijker te monteren zijn op RJ45 connectoren. Daarnaast is een netwerkkabel met flexibele aderopbouw minder stug.

CAT6Deze kabel volgt de CAT6 specificatie, wat betekent dat deze gebruikt kan worden in netwerken tot 1000 Mbit/s (Gigabit netwerken). Uiteraard kan deze kabel ook uitstekend gebruikt worden in CAT5 (tot 100Mbit/s) netwerken. Aangezien veel providers in Nederland steeds hogere internetsnelheden aanbieden is het aan te bevelen een CAT6 kabel te gebruiken.

PiMF + FTP = S/FTP kabelDe kabel is voorzien van een gevlochten folie afscherming rondom de getwiste aders (FTP - Foiled Twisted Pair), maar bevat ook een folie afscherming rondom elk getwist aderpaar (PiMF - Pairs in Metal Foil). Wanneer deze beiden afschermingen aanwezig zijn, wordt de kabel ook wel S/FTP of SF/UTP genoemd (Screened Foiled Twisted Pair). De kabel is hierdoor aanzienlijk beter dan een UTP kabel, wat staat voor Unshielded Twisted Pair (niet afgeschermd).

Verschil tussen straight en crossed netwerkkabelsEen normale netwerkkabel die gebruikt wordt om bijvoorbeeld een printer, hub, modem, router of switch te verbinden met een computer of notebook wordt ook wel een straight (rechte) kabel genoemd. Wanneer twee computers of een notebook en een computer met elkaar verbonden moeten worden voor directe communicatie, kan een crossed (gekruiste) netwerkkabel gebruikt worden.

Getwiste parenDoor aders bij tweeaderige kabels rond elkaar te winden wordt elektromagnetische interferentie vermeden. Netwerkkabels voor computernetwerken hebben vier aderparen die te herkennen zijn aan dezelfde kleuren.

CPRDe Europese Commissie heeft op 1 juli 2016 de Construction Products Regulation (CPR) ingevoerd. Deze wetgeving heeft als doel om brandrisico's binnen woningen en gebouwen te verminderen. CPR schrijft voor dat fabrikanten het brandgedrag van alle kabels, die gebruikt worden in gebouwgebonden installaties, voor 1 juli 2017 moeten laten testen, classificeren en certificeren.

LSZH (low smoke zero halogen)Low smoke zero halogen kan in het Nederlands aangeduid worden als halogeenvrij of nul-halogeen. Dit is een aanduiding op materialen die de eigenschap moeten hebben om bij doorbranding weinig giftige gassen vrij te geven, alsook weinig rook te ontwikkelen. Behalve het directe gevaar voor mens, dier en milieu kunnen giftige gassen ook elektronica aantasten. De gevolgen hiervan kunnen zelfs in een later stadium mogelijke storingen veroorzaken. Door halogeenvrije materialen toe te passen kunnen deze gevaren aanzienlijk worden gereduceerd. Isolerende mantel van (data)kabels kunnen halogeenvrij geproduceerd worden.