Infographic: wat zoeken we op welk tijdstip?

In de ochtend hebben we andere behoeften dan in de avond. Dit is ook duidelijk terug te zien in ons (online) zoekgedrag. Beslist.nl analyseerde gebruikersdata van ruim 3 miljoen (geanonimiseerde) bezoekers, om te achterhalen welke producten op welk tijdstip en op welke dag éxtra gewild zijn.

Zowel per dagdeel als per dag van de week zijn duidelijke verschillen te zien. Zo wordt de ochtend besteed aan het zoeken van gezondheidsproducten of goedkoop gereedschap online, terwijl in de avonduren naar schoenen en naar digitale camera’s kopen wordt gezocht. Op maandag worden de meeste bezoekers waargenomen op de website, er wordt veel gezocht op de eerste dag van de week. Opvallend is de daling van het zoeken naar gezondheidsproducten, dit is schijnbaar vooral belangrijk net na het weekend. Er wordt dan vaak in de ochtend naar gezondheidsproducten gezocht. Mode daarentegen blijft de hele week een belangrijke categorie op de website van Beslist.nl. Dit gaat natuurlijk gelijk op met schoenen kopen, wat eigenlijk een onderdeel van mode en kleding is. Deze twee categorieën worden het meest geraadpleegd aan het begin van de avond, net na het eten: tussen 18.00 en 23.00 uur. ’s Nachts is vooral erotiek online bestellen populair, deze piek begint rond 21.00 en eindigt rond 03.00 uur. Opvallend is de tweede piek van 06.00 tot 08.00 uur in de ochtend in de categorie erotiek. Neuzen we hier nog even rond voordat we naar ons werk gaan?

Infographic zoektrends

Wil je de zoektrends infographic ook op je website weergeven?

Kopieer dan onderstaande code en plak deze in je website:

<a href="http://www.beslist.nl/info/zoektrends.html" src="http://www.beslist.nl/beslistimage/cms/uren-v1-11.png" /><a href="http://www.beslist.nl/info/zoektrends.html" Zoektrends Beslist.nl </a> op <a href="http://www.beslist.nl"