Infographic: Energiezuinig wonen onderzoek

Infographic: Het energiezuinig wonen onderzoek

Infographic: Het energiezuinig wonen onderzoek

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/wonen.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/energiezuinig-wonen-infographic.png" alt="Infographic: Het energiezuinig wonen onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het energiezuinig wonen onderzoek door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>
Afbeelding: onderzoek energiezuinig wonen

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/wonen.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/energiezuinig-wonen-social-klein.png" alt="Infographic: Het energiezuinig wonen onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het energiezuinig wonen onderzoek door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>
Afbeelding: onderzoek energiezuinig wonen

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/wonen.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/energiezuinig-wonen-social-groot.png" alt="Infographic: Het energiezuinig wonen onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het energiezuinig wonen onderzoek door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

Almere heeft meest energiezuinige woningaanbod van Nederland
Nergens in Nederland is het woningaanbod energiezuiniger dan in Almere. Dit blijkt uit een analyse door online winkelcentrum Beslist.nl van ruim 100.000 te koop staande woningen en recente verkochte koopwoningen in Nederland. Meer dan de helft van het woningaanbod in Almere beschikt zelfs over het zuinigste energielabel (A).

Weinig energieverkwistende woningen in Almere
Naast de woningen met energielabel A, bestaat de huizenmarkt in Almere verder grotendeels uit woningen met energielabel B (26%) of energielabel C (21%). Slechts een klein deel van de woningen heeft een energielabel D of lager (3%).

Met deze cijfers blijft Almere andere gemeenten met een energiezuinig woningaanbod voor. De top 10 van gemeenten met de energiezuinigste woningmarkt bestaat uit:

1. Almere (Flevoland)
2. Zeewolde (Flevoland)
3. Heerhugowaard (Noord-Holland)
4. Pijnacker-Nootdorp (Zuid-Holland)
5. Barendrecht (Zuid-Holland)
6. Houten (Utrecht)
7. Lansingerland (Zuid-Holland)
8. Albrandswaard (Zuid-Holland)
9. Dronten (Flevoland)
10. Lelystad (Flevoland)

Flevoland heeft grootste aanbod energiezuinige woningen
Op provinciaal niveau komen woningen in Flevoland als zeer gunstig uit het onderzoek. Liefst 42% van het woningaanbod in Flevoland bestaat uit woningen met een A-label. Dit is flink meer de nummer 2, de provincie Utrecht. Daar vormen woningen met energielabel A 26% van het totale woningaanbod. In Limburg zijn gemiddeld de minste woningen te koop met energielabel A (16%). Energiezuinig wonen zorgt voor verandering in verkooptrends.

De – mede door het in 2015 geïntroduceerde Energielabel voor woningen gestimuleerde – bewustwording om zuiniger te wonen, zorgde de afgelopen jaren niet alleen voor een daling van het gemiddelde energieverbruik, maar ook voor een verandering in vraag naar sommige producten.

Zo is het aantal verkochte warmtepompen en keramische kookplaten de afgelopen jaren sterk gestegen, terwijl de vraag naar onder meer dakpannen en radiatoren juist afnam.

Met name de verkoop van pannen steeg door het overstappen op gasloze inductiekookplaten, voor een inductiekookplaat zijn nieuwe pannen nodig. De volgende pannen zijn populair gebleken:
snelkookpan
gietijzeren braadpan
brabantia pan
BK blue label pannen