Infographic: Inkt

Infographic: Inkt

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/inkt.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/inkt-infographic.png" alt="Infographic Inkt"> </a> <br/> <br/> Infographic: Inkt (en <a href="https://www.beslist.nl/products/computers/comp_printers/c/merk~3533"> Canon printer</a> / <a href="https://www.beslist.nl/products/computers/comp_printers/c/productlijn_printer~13674389"> HP Sprocket</a>) door beslist.nl

Het vloeibare goud: inkt

Er zijn meerdere vloeistoffen die de bijnaam ‘het vloeibare goud’ claimen. Als je naar de prijs per milliliter kijkt, is er echter maar één die het verdient: inkt. Online winkelcentrum beslist.nl dook in de wereld van inkt en cartridges en kwam tot verrassende bevindingen.

Inkt duurder dan insuline of parfum

De gemiddelde prijs van inkt ligt aanzienlijk hoger dan die van – pakweg – exclusieve whisky, Red Bull of benzine. Wil je je auto voltanken met zwarte inkt, in plaats van Euro 95? Dan mag je ongeveer 115.000 euro afrekenen bij de kassa.

Beslist.nl vergeleek de prijzen van inktcartridges bij de vier populairste printerfabrikanten: Brother, Canon, Epson en HP. Van 15 veel verkochte verpakkingen werd gekeken naar de gemiddelde prijs per milliliter en de inkt-efficiëntie.

Printen met jouw laptop of desktop naar een netwerkprinter of usb-printer is een ware crime. Tegenwoordig doen wij alles op onze smartphone, dus ook draadloos én mobiel printen. De populairste mobiele printer op dit moment is de HP sprocket, met deze draagbare printer print je de leukste foto’s ( 5 x 7,6 cm) direct van jouw smartphone of tablet. Soms is het ook handig om een traditionele printer te hebben voor bepaalde documenten. Uit onderzoek van beslist.nl is gebleken dat Canon printers en HP printers het meest gezocht worden in de zoektocht naar traditionele printers.

De aanschafprijs van de printer zelf is niet zo duur, de inkt daarin tegen wél. Beslist.nl vergeleek de prijzen en het verbruik van diverse typen zwarte- en gekleurde inkt van Brother, Canon, Epson en HP. Zwarte printerinkt kost per mililiter 2,57 euro en gekleurde printerinkt kost gemiddeld 3,23 per milliliter. De gemiddelde prijzen van inkt zijn aanzienlijk hoger dan de prijzen per milliliter van onder andere benzine (0,0017 euro) of energiedrank (0,0052 euro), maar ook zelfs donorbloed (0,21 euro) of Chanel No. 5 Eau de Parfum (1,06 euro).