Infographic: Feiten over inbraak en preventietips

Infographic Feiten over inbraak

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/inbraak.html"> <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/inbraak-infographic.png" alt="Infographic inbraak"> </a> <br/> <br/> Infographic inbraak (en <a href="https://www.beslist.nl/products/klussen/klussen_486169_486617/"> beveiligingscamera's</a>) door beslist.nl

Inbraak: zo voorkom je het!

Er vinden in Nederland dagelijks gemiddeld 180 woninginbraken plaats. Dat zijn er meer dan 65.00 per jaar! Online winkelcentrum beslist.nl zet enkele tips op een rij, waarmee u de kans dat dit bij u gebeurt drastisch kunt verkleinen

In stedelijke gebieden wordt aanzienlijk vaker ingebroken dan op het platteland. Als er wordt gekeken naar het aantal inbraken per 1.000 inwoners, dan zijn de verschillen echter een stuk kleiner. In 2017 werd naar verhouding het vaakst ingebroken in Flevoland, in Zeeland werden de minste inbraken per 1.000 inwoners gepleegd.

Waar komt de inbreker binnen?

Inbrekers komen over het algemeen het liefste aan de achterzijde een woning binnen. Daar valt het minder op, en is het bij veel huizen bovendien minder goed beveiligd.

Hoe wordt er ingebroken?

De meeste inbrekers hebben een ‘favoriete methode’, die zij het liefst bij iedere inbraak toepassen. Dit zijn de meest gebruikte manieren om in te breken met daarbij ook de beste preventiemaatregel om inbraak op die wijze te voorkomen.

  • Een huis dat er uit ziet alsof er iemand thuis is schrikt inbrekers het meeste af.
  • Zorg voor een deur of raam met driepuntsluitings.
  • Veiligheidsbeslag of een flipper-beveiliging voorkomt de inbraakmethode ‘flipperen’
  • Een bewegingsmelder met verlichting bij de deur schrikt veel inbrekers af.
  • Laat nooit je sleutel aan de binnenzijde van de deur zitten.

Daarnaast bieden beveiligingscamera’s hulp bij het niet onbeheerd achterlaten van je huis. Bewakingscamera’s worden ook steeds populairder doordat ze gebruik kunnen maken van het computernetwerk om videobeelden te bekijken via bijvoorbeeld een smartphone. Voornamelijk zijn de wifi camera’s handig omdat je deze draadloos verbindt met het netwerk. Lange netwerkkabels zijn hierdoor niet meer nodig. Naast een wifi camera, is een IP camera op het ethernet bedraad ook een optie. Er zijn camera’s voor zowel binnen als buiten beschikbaar. En met beide camerasystemen is het in de gaten houden van je huis of kantoor mogelijk.