Glamping – Marketingtruc of echte trend?

Glamping - Marketingtruc of echte trend

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in luxe stijl te gaan kamperen, dit wordt ook wel glamping genoemd. Glamping is afgeleid van ‘glamoureus kamperen’. Uit een onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl blijkt dat de vraag naar luxe kampeerartikelen online flink toeneemt. Tevens zijn de belangrijkste eigenschappen van zogenaamde ‘glampers’ in kaart gebracht.

Luxe kampeerartikelen
In de maanden april en mei steeg de populariteit van met name elektrische koelboxen (43%) en luchtbedden met ingebouwde pomp (31%) op beslist.nl, dit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nieuw dit jaar, en ook zeer populair, is het tenttapijt voor extra comfort en een huiselijk gevoel in de tent.

Bij glamping slaap je bijvoorbeeld in een safaritent, tipi of lodge maar dan heeft de tent het comfort van een huisje of hotelkamer. Goede bedden, soms zelfs boxsprings, en een eigen keuken of buitenkeuken zorgen ervoor dat u van alle gemakken voorzien bent tijdens het kamperen.

Nederlanders kamperen erg graag en veel, er zijn in Nederland ook gemiddeld meer campings dan in andere Europese landen. Daarnaast gaan de Nederlanders ook graag in het buitenland kamperen, het liefst in Frankrijk, Spanje of Itaalie. De meeste mensen gaan met de auto op reis, maar de mensen die meer van een glamping houden pakken ook graag het vliegtuig naar de vakantiebestemming. Comfortabel reizen? Op Beslist.nl vind je verschillende producten om de reis zo aangenaam mogelijk te maken zoals reiskussens, een portable dvd-speler of een slaapmasker.

Bekijk bovenstaande infographic voor meer informatie over Glamping.