Infographic | DJ’s in Nederland

Infographic DJ's in Nederland

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code, en plak deze in de broncode van je website:

<a href="http://www.beslist.nl/info/dj.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/dj-infographic-v1-8.png" alt="Infographic DJ's in Nederland"> </a> <br/> <br/> Infographic DJ's in Nederland (en <a href="https://www.beslist.nl/products/elektronica/elek_hoofdtelefoons/">koptelefoons</a>) door beslist.nl

Waar Nederland ooit bekend stond om de voetballers van wereldklasse, zijn het nu vooral Nederlandse DJ’s die in uitverkochte stadions over de hele wereld spelen. Dancemuziek is een belangrijk exportproduct geworden. Online winkelcentrum beslist.nl zette de beste DJ’s uit ons land op een rij, en keek nar populaire DJ-apparatuur.

Het Engelse magazine DJ MAG publiceert jaarlijks dé globale DJ-ranglijst. In de editie van 2017 komt bijna 30% van de noteringen uit Nederland – in de top 10 is dit zelfs de helft. Met 10 afvaardigingen in de top 100 is Noord-Brabant dé DJ-provincie van Nederland.

De DJ-hitlijst wordt overigens nog altijd gedomineerd door mannen. Enkel de volgende dames komen voor in de DJ Mag Top 100:

De regionale zoektrend van DJ-apparatuur komen overeen met de thuisprovincies van de beste DJ’s van Nederland: in Noord-Brabant en Zuid-Holland wordt het vaakst naar DJ equipment gezocht.

De populairste DJ producten zijn voornamelijk koptelefoons. Alle soorten koptelefoons zijn de laatste jaren in ontwikkeling, zowel in kleuren als allerlei high end merken. Dit geldt ook voor alle ontwikkelingen in mobiele telefoons, het meest wordt online gezocht naar samsung mobiele telefoon.