Coronavirus zoektrends

Veranderingen in online shopgedrag door de coronacrisis

Infographic: Coronavirus zoektrends

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/corona.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/corona-infographic.png" alt="Infographic veranderingen in online shopgedrag door de coronacrisis"> </a> <br/> <br/> Infographic: door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

De intelligente lockdown is inmiddels al een enkele maanden van kracht. De lockdown heeft ons dagelijkse leven flink veranderd nu we (grotendeels) thuis zijn. Dit heeft ook grote invloed op het koopgedrag van mensen. In de supermarkten werd veel gehamsterd in het begin van de coronacrisis, maar ook online wordt nog steeds veel vaker gezocht naar sommige productcategorieën. De eerste maatregelen zijn inmiddels voorzichtig opgeheven. Tijd voor een terugblik op hoe de coronacrisis ons online shopgedrag heeft veranderd.

Dat we onze manier van doen flink moesten aanpassen, zien we goed terug in ons shopgedrag. Terwijl horeca- en winkeleigenaren aan het begin van de coronacrisis hun deuren moesten sluiten, draaiden webshops in deze periode juist overuren. Beslist.nl maakte een overzicht van productcategorieën die in de periode van 6 tot 21 maart aanzienlijk meer populair of juist veel minder populair waren. Uit deze trendcijfers blijkt dat er vooral meer wordt gezocht naar: halterbanken, webcams, gewichten, fitnessartikelen, optrekstangen, trainingsbanken, skeelers, krachtstations, sportmatten en EHBO-producten. Niet alleen sportartikelen doen het goed, maar ook broodbakmachines, kattenbakvulling en grasmaaiers.

In de top 10 van minst populaire productcategorieën staan: badpakken, koffers, polshorloges, jurken, bikini’s, blouses, laarzen, sportschoenen, pumps en jassen. Nu de maatregelen versoepelen stabiliseert ons online shopgedrag en zijn we veel te vinden in de winkelstraten.