Carnavals Index 2015

Carnavals Index 2015

Wil je deze infographic op je website gebruiken?

Kopieer dan de onderstaande code, en plak deze in de broncode van je website:

<a href="http://www.beslist.nl/info/carnavalsindex2015.html"> <img src="http://www.beslist.nl/beslistimage/cms/Carnavalsindex2015.jpg" alt="Carnaval 2015 Beslist.nl"> </a> <br/> <a href="http://www.beslist.nl/info/carnavalsindex2015.html"> Infographic Carnaval 2015 - Beslist.nl</a> (en <a href="http://www.beslist.nl/products/cadeaus_gadgets_culinair/cadeaus_gadgets_culinair_572393/"> carnavalskleding) </a> door <a href="http://www.beslist.nl"> Beslist.nl </a>

De carnaval koorts is weer aangebroken. Beslist.nl maakt de carnavalsmeter met de steden waar de carnavalskoorts het hoogst is. Vooral ‘onder de rivieren’ is Carnaval bijzonder populair. Met name in Noord-Brabant en Limburg wordt met Carnaval flink uitgepakt. Het Limburgse Venlo is dit jaar het meest in de ban van Carnaval, gevolgd door Venray en Valkenswaard. Dat blijkt uit verkoopdata van Beslist.nl. Er wordt sinds begin januari 2015 volop gezocht naar carnavalskleding damescarnavalskleding heren en carnavalskleding kinderen. Het online winkelcentrum traceerde vanaf 1 januari 2015 de herkomst van bezoekers die shoppen naar carnavalskleding/carnavalskostuums. Het zoekvolume is per plaats afgezet tegen het aantal inwoners.

Carnavalskleding
Om een goede vergelijking te kunnen maken is dit onderzoek het zoekvolume per plaats afgezet tegen het aantal inwoners. Opvallend is dat inwoners van kleine gemeenten gemiddeld vaker online naar carnavalskleding zochten dan inwoners uit grotere gemeenten. 

Eerste volksfeest van het jaar
Na oud en nieuw, is Carnaval het eerste volksfeest dat massaal wordt gevierd. Na de jaarwisseling stijgt de vraag naar carnavalskleding dan ook explosief. Dagelijks zoeken duizenden Nederlanders online naar de ideale carnavalsoutfit.