Infographic: Carnaval 2019

Infographic: Carnaval 2019

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/carnaval-2019.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/carnaval-2019.png" alt="Infographic carnaval 2019"> </a> <br/> <br/> Infographic: Carnaval 2019 en <a href="https://www.beslist.nl/products/cadeaus_gadgets_culinair/cadeaus_gadgets_culinair_572393/c/doelgroep_feestkleding~573262"> carnavalskleding dames</a> door beslist.nl

Cuijk Carnavalshoofdstad van Nederland

De carnaval koorts is weer aangebroken. Nergens in Nederland wordt zo veel gezocht naar carnavalskleding als in Cuijk. Dit blijkt uit de Landelijke Carnavals Index 2019 van beslist.nl, die tot stand is gekomen op basis van ruim 200.000 zoekopdrachten rondom feestkleding voor carnaval. Opvallend is verder dat de populariteit van carnaval zich gestaag uitbreidt richting het noorden van Nederland.

Carnavalsmeter

Beslist.nl maakt de carnavalsmeter met de steden waar de carnavalskoorts het hoogst is. In de ranglijst staan Nederlandse steden en dorpen gerangschikt op het gemiddelde aantal zoekopdrachten naar carnavalskleding per 1000 inwoners.

Inwoners van Cuijk kunnen in de weken voor carnaval een flinke toename verwachten in het aantal bezorgbusjes dat door de straten rijdt. Nergens wordt (per 1000 inwoners) zoveel gezocht naar carnavalskleding als in Cuijk; dat daarmee dan ook de landelijke koploper is. Valkenburg en Schijndel volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Carnaval ook steeds populairder buiten de traditionele carnavalsregio’s

Dat carnaval uitgebreid gevierd wordt in Noord-Brabant, Limburg en een groot gedeelte van Zeeland is geen grote verrassing. Wel dat carnaval steeds populairder wordt en langzaam de noordelijker gelegen provincies verovert. Zo staat de provincie Utrecht met Utrecht (stad) voor het eerst in de top 50. Ook staan er een recordaantal (5) Gelderse dorpen en steden in de ranglijst, en staat Groesbeek zelfs in de top 10.

Er wordt sinds begin januari 2019 volop gezocht naar onder andere goedkope carnavalskleding, carnavalskleding dames en carnavalskleding heren. Een opvallende nieuwe carnavalstrend dit jaar is het La Casa de Papel pak, bekend van de populaire tv serie. Ga je voor een echte carnavals klassieker? Elk jaar is het politie kostuum weer onverminderd populair, zo ook deze carnaval.