BBQ Infographic

BBQ Infographic

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/bbq_infographic.html"> <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/barbecue_graphic_beslistnl.png" alt="BBQ infographic"> </a> <br/> <br/> <a href="https://www.beslist.nl/info/bbq_infographic.html"> BBQ infographic</a> (en <a href="https://www.beslist.nl/products/tuin_accessoires/tuin_accessoires_504057/"> barbecues</a>) door beslist.nl

Zodra de temperatuur stijgt komen de barbecues in Nederland massaal tevoorschijn: Nederland is een echt barbecueland. We nodigen vrienden en familie uit en de barbecue of de elektrische barbecue kan de hele avond aan blijven. Online winkelcentrum beslist.nl onderzocht welke barbecuemethode en welk type barbeque het meest wordt gebruikt, wat het populairste vlees voor op de barbecue is en welke sauzen daar het meest bij gegeten worden. Wil je een BBQ kopen? Bekijk het ruime assortiment op beslist.nl.

Wanneer we kijken naar de populairste barbecuemethoden steken er drie boven uit. De oudste manier van vlees bereiden blijkt nog steeds erg populair: op vuur in de open lucht, op kolen, staat op plek nummer 2. De voordelen hiervan zijn de hoge temperaturen, de authentieke smaak en je koopt een barbecue op kolen voor een relatief lage prijs. Nadelen zijn er ook: het is niet voor iedereen even gemakkelijk om een vuurtje te stoken en daarnaast moeten de ‘zware’ kolen ook gedragen worden en het levert vaak rotzooi op. Na het barbecueën moet het nodige opruimwerk verricht worden!

Daarnaast wint barbecueën op gas enorm aan populariteit, deze methode staat op nummer 1. Aan smaak hoef je niet in te leveren in vergelijking met de barbecue op kolen, het is echter makkelijker in gebruik en zorgt voor minder rotzooi. De gasbarbecues zijn eenvoudig aan te steken en binnen een paar minuten is een stabiele temperatuur bereikt. Vaak heb je ook nog verschillende braadzones en warm houdpanelen zodat iedereen tegelijk van een lekker stukje vlees kan genieten! Nadelen van deze methode zijn het onderhoud, de bbq is relatief groot en hoge temperaturen zijn lastig te behalen.

De laatste methode die erg populair is onder de Nederlanders is het elektrisch barbecueën, deze methode is geëindigd op plek 3. De fanatieke vleesbakkers willen niets van de elektrische barbecues weten, maar wanneer je 1 of 2 keer per jaar wil barbecueën is het een prima alternatief. De bbq is snel op te starten en de temperatuur is gemakkelijk regelbaar, daarnaast is het een stuk gezonder er komen namelijk minder schadelijke stoffen vrij. Je hebt alleen een stopcontact en eventueel een verlengsnoer nodig en je kunt direct beginnen! Nadeel is dan ook dat er wel een stopcontact in de buurt moet zijn en je hebt weinig authentieke barbecue-smaak.

Nederlanders zijn het meest gecharmeerd van de volgende barbecues: de gesloten grill, de open grill, de kettle-barbecue, de smoker-barbecue en tot slot de kamado-barbecue. Daarnaast kiezen we het liefst voor merken als Weber, Palazzetti, Campingaz, Boretti en Barbecook. Ook in een buitenkeuken misstaat een Boretti barbecue, Weber BBQ of Big Green Egg niet.

En wat eten wij Nederlanders dan het liefst of de barbecue? De populairste stukken vlees zijn de speklappen, de worstjes en de hamburgers. Deze eten wij graag met knoflooksaus, whiskey-cocktailsaus of shaslicksaus.